17 Şubat 2012 Cuma

Spiritüel Kimliği Bırakmak



Bilgelik, sevgi ve farkındalık dolu sözcükler, siz onları yaşam gerçekliğinizin an be an deneyimlenen pratiği haline getirmediğiniz sürece, sahte benliğinizi besleyen kırıntılara dönüşürler.

Işık kırıntıları peşinde koşan spiritüel benlik, siz farkında olmaksızın karanlıkta kalan bir veçheniz haline gelir.

Bir dönem sizi yükselten söylemler, artık sizin için daha çok peşinde koşmanızı, daha fazla aramanızı, daha fazla okumanızı, araştırmanızı, bu yönde besleneceğiniz dostluklara sığınmanızı gerektiren bir zorunluluk haline gelir.

İnsan bu şekilde sahte bir spiritüel benlik sahibi olur ve bundan beslenir hale gelir. İçsel gerçeğini bu şekilde dışsallaştırır ve bundan bir kimlik yaratır. Ve gün gelir tüm bunlar artık onu doyurmaz.

Evrenden ona yansıyan öz benliğinin işaret levhaları, benliği yüzleşmekten kaçtığı karanlığına yöneltir.

Ruhun karanlık gecesi, bir varlığın kendisi ile yeni bir düzeyde ilişki kurmaya başladığı, aramakta olduğu sevgi ve şefkati kendinden kendine verebileceği bir buluşma sürecidir.

Her zaman olduğu gibi kişiyi gerçeğine yaklaştıracak tek şey, kendine yönelik farkındalığın devreye girmesi ve gerçekliğinin sorumluluğunu koşulsuzca alması olacaktır.

Bu tutum,
  • artık kaçmamak demektir.
  • artık dışarıda aramayı bırakmak demektir.
  • içinizdeki tanrısal özün “spiritüel” olmadığını, tanımsız bir yalınlık olarak deneyimlenebileceğini bilmek ve bu bilişin his kanalınızla bilinir olacağına kendini açmak demektir.
  • Ruh, Tanrı, yüksek benlik veya her nasıl tanımlıyorsanız, O’nun dışsal yansımalarına tutunmayı bırakmak ve O’nu içten yaşamaya başlamak demektir.
  • Sadece kendi özünden beslenmenin, önce seni ve dolayısıyla tüm varoluşu besleyen en etkin ve dinamik bir varoluş hali olduğunu bilmektir.
Gerçek olmak, karanlıkta devinen parçalarınıza doğrudan bakmak demektir.

Işığı olduğu kadar, karanlığı da kucaklamak ikiyi BİR eder ve bütünleşme süreci başlar.

Yansımalardan hatırladığınız hakikatiniz deneyimlerinizle filizlenir, kendinize tüm hallerinizle sahip çıkmanızla çiçek açar ve farkındalığınızın ışığıyla kokusunu yayar.

Halil Gül

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder